Cadastru si Intabulare

Cadastru si intabulare apartamente Arpenttera

Cadastru

    Cadastru este un serviciu realizat de catre un expert autorizat ANCPI, acesta prin definiție este un sistem unitar și obligatoriu de evidență, tehnică, economică și juridică, prin intermediul căruia se identifică, inregistrează și se reprezintă pe harți și planuri cadastrale toate terenurile, precum și celelalte bunuri imobile de pe intreg teritoriul țării, indiferent de destinația lor sau proprietar. Prin urmare cadastrul ajută la ținerea evidenței tuturor proprietaților noi sau vechi.

Intabulare

    Intabularea reprezintă înscrierea în cartea funciară prin care se constituie, se grevează, se restrange ori se stinge un drept real. Dacă un imobil nu este intabulat, înseamnă că acesta nu deține întreaga documentație de proprietate, ceea ce conduce la imposibilitatea înstrainarii.Prin intabularea unei proprietați, puteți afla daca documentele acesteia sunt în regulă sau dacă există probleme cu aceasta.

Pentru ce sunt necesare cadastru și intabularea?

    Cadastrul și intabularea sunt necesare atunci când dorim să încheiem o tranzacție imobiliară sau să desfăsurăm un proiect în domeniul construcțiilor.

Acte necesare pentru cadastru și intabulare

Trimite-ne un mesaj!